maanantai 7. joulukuuta 2015

Vuosikokous ja hallitus 2016


Viime torstaina pidettiin Oidipuksen vuosikokous, jossa valittiin myös uusi hallitus tulevalle vuodelle 2016. Oli mukavaa nähdä, kuinka moni oli kiinnostunut hallituksen toiminnasta ja saapunut paikalle. Ilmeisesti fuksitkin oltiin saatu innostumaan!

Kokous oli jo aivan eri kaliiberia kuin tammikuinen vuosikokous. Kokous venyi lähes kolmetuntiseksi, mihin lienee syynä se, että lähes jokaiseen pestiin oli ainakin kaksi, ellei useampiakin ehdokkaita. Jokaisella halukkaalla oli oikeus perustella miksi juuri hänet tulisi valita hommaan, ja tämän jälkeen ehdokkaiden välillä järjestettiin suljettu äänestys. Viime vuonna ainut tehtävä josta äänestettiin taisi olla puheenjohtajan pesti, joten tämä oli aika mullistavaa!

Etenkin tapahtumavastaavan tehtäviin oli suurta kysyntää, mikä aiheutti kokouksessa pienen pattitilanteen. Mietimme, onko oikein jättää moni innokas ulos hallituksesta. Pitäisikö ottaa "riski",  ja paisuttaa hallitusta entisestään sisällyttämällä siihen jopa yhdeksän tapahtumavastaavaa? Lopulta tehtiin kompromissi ja päädyttiin tapahtumajaostoon, joka on uutta Oidipuksen historiassa. Tapahtumajaostoa edustaa kaksi tapahtumavastaavaa hallituksessa. Näin innokkaat pääsevät mukaan tekemään, vaikka valitettavasti hallituksesta ei kaikille ollut tarjota paikkaa.

Hienoa, että Oidipus nostaa profiiliaan vuosi vuodelta. Motivoitunut hallitus on varmasti hyvä kivijalka toimivalle ja aktiiviselle ainejärjestötoiminnalle, ja toivottavasti sama meininki jatkuisi vastaisuudessakin. Silti ainakin itse toivon, että Oidipus onnistuu samalla säilyttämään "matalakynnyksisyytensä", eikä hallituksen tai muuhun toimintaan osallistumiselle kasva turhan suurta kynnystä. Itse päädyin hallitukseen viime tammikuussa oikeastaan puolivahingossa, enkä tiedä olisinko uskaltanut hakea, jos vuosikokouksessa olisi ollut työhaastattelumainen ilmapiiri. Hatunnostot siis fukseille, jotka selvisitte tilanteesta aivan mielettömän hyvin! Tämä oli meillekin uutta.

Jään itse innolla seurailemaan, millaista puuhastelu uuden hallituksen kanssa tulee olemaan. Ainakin minulla on tästä todella hyvä tunne. ;)

Terveisin,

tuore viestintävastaava, MaijaEx-pj, nykyinen vpj Roosa ja ex-sihteeri, nykyinen SPOL-edustaja Toni asemissa

PS. Sinä! Lähetä omat tekstisi (opiskelija)elämästä minulle: maija.kangas@hotmail.com tai oidipusry@gmail.com. Myös Facebookin kautta inboxaaminen onnistuu!


Hallitus vuosimallia 2016:

Puheenjohtaja: Suvi Iinatti
Varapuheenjohtaja: Roosa Hämäläinen
Taloudenhoitaja: Ilja Solovjew
Sihteeri: Laura Lintula
SPOL-edustajat: Miranda Koskinen ja Toni Saari
POKKA-edustajat: Noora Mononen ja Olli Nuortimo (varaedustaja)
Liikuntavastaava: Niina Hohti
Tapahtumavastaavat: Inka Kurkinen ja Ella Hytönen
(Tapahtumajaosto: Sini Sinkkonen, Iiris Peltola, Sanna Halinen, Ellinoora Myllymäki, Laura Liinamaa, Aino Saarelainen)
KV-vastaava: Miranda Koskinen
Vuosijuhlavastaava: Anni Pohjola
Yritysyhteistyövastaava: Aleksis Aronen
SOPO-vastaava: Aino Saarelainen
KOPO-vastaava: Anniina Simonen
Fuksivastaava: Anna Junnila
Viestintävastaava: Maija Kangas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti